Et barn eller en ung voksen kan have svært ved at navigere i en dagligdag med forventninger hjemmefra og fra deres omverden, hvis der er en masse andet som tager fokus og fylder. Dette kan være situationer hvor det kan være svært at fastholde en læreplads, et job eller en uddannelse, hvor det kan være en stor hjælp at have en støttekontaktperson at læne sig op ad, og lægge noget ansvar over på i en periode. En støttekontaktperson kan støtte barnet eller den unge voksne med at bryde med en kriminel omgang, holde styr på økonomien, eller passe en behandling som kræver mere energi end normalt for at kunne indgå i sociale sammenhænge.
Udvikling og læring skal foregå i samspil med andre og i samarbejde med barnet eller den unge voksnes omgivende miljø. Støttekontaktpersonen arbejder derfor som bindeled i tæt kontakt til familien, rådgiveren, skolen, klubtilbud, UKN eller andre relevante instanser omkring barnet eller den unge voksne, for bedst muligt at arbejde helhedsorienteret.
Vi arbejder ud fra en teori om mentalisering i mødet med barnet eller den unge voksne. For at kunne arbejde med, og få barnet eller den unge voksne til at være aktivt deltagende i nogle konkrete mål og handleplaner, er det vigtigt at møde dem i øjenhøjde. På denne måde kan vi motivere og guide barnet eller den unge voksne til selvstændigt at kunne de ting, som de tidligere havde brug for voksenstøtte til.