Efterværn § 76

Arbejder ud fra Low Arousal

Daglig dokumentation

Oplært i konflikthåndtering

Hvad kan Recovr tilbyde ift. Efterværn?

Mange anbragte unge har, når de bliver 18 år og skal videre fra et botilbud, stadig så store udfordringer, at de har vanskeligt ved at klare overgangen til et velfungerende voksenliv uden støtte.

Vi tilbyder Efterværn til unge imellem 18-23 år, med formålet at yde den støtte der skal til for at de unge kan etablere en så selvstændig tilværelse som muligt, og være på lige fod med andre unge.

Hvad er efterværn?

Efterværn er et tilbud om støtte i hverdagen til unge som bliver vurderet ikke at kunne tage vare på et selvstændigt voksenliv fra den ene dag til den anden.

Nogle unge kommer fra et botilbud hvor de har haft en fast kontaktperson tilknyttet, og kan opleve det som angstprovokerende at skulle stå på egne ben og føle der stilles forventninger, som til en voksen natten over.

Mange unge fortæller at de føler der er forventninger alle steder fra, fra den dag de fylder 18 år. Dette kan være en stor mundfuld at stå med fra starten, hvorfor en efterværns ordning kan skabe tryghed og større sandsynlighed for succes oplevelser for den unge, med de udfordringer og forventninger den unge oplever fra omverdenen.

Formålet med efterværn er at bidrage til at den unge støttes i ADL (almindelig dagligdags livsførelse) ud fra de ressourcer og kompetencer den unge har.

Hvordan foregår efterværn?

En stor del af opgaven ved en efterværnsordning består i at drage omsorg og være tilgængelig for den unge, der ofte vil have behov for tryghedsskabende voksne i overgangen fra eventuel anbringelse til et selvstændigt voksenliv, samt at arbejde ud fra den unges ressourcer og kompetencer når der skal arbejdes med den enkeltes handleplan.

En efterværnsordning beror på samarbejde, tillid og tryghed imellem den unge og dennes støttekontaktperson og rådgiver.

Målsætningen og støtten kan bestå af:

  • Selvstændiggørelse i voksenlivet og andet relevant jf. handleplan og den unges egne ønsker.
  • At kortlægge og opbygge den unges netværk.
  • Støtte og/ eller fastholdelse af job eller uddannelse.
  • Støtte i form af sparring og samtaler om voksenlivet og forventninger hertil.
  • At skabe en kontinuitet og stabilitet igennem en opfølgning fra en tilgængelig og stabil støttekontaktperson.
  • At støtte den unge i hjælp til selvhjælp igennem ADL. Dette eksempelvis, rengøring, økonomi, budget, indkøb, tøjvask, madlavning og kontakt til offentlige instanser og forståelse af post herfra.
  • At give den unge tid til at gennemføre overgangsfasen i eget tempo.

Hvorfor vælge os til efterværn?

Vi tilstræber os på at hjælpe den unge med at få en afklaring på deres fremtidige boform og støtteforanstaltninger, så de har et godt fundament at gå ind i deres voksen tilværelse med.

Der vil være et tæt samarbejde med UU og jobcenter med henblik på uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder, samt et tæt samarbejde med rådgiver.

Den unge bliver støttet og guidet igennem de relevante barrierer og udfordringer der kan være i livet, for at etablere eller fastholde en konstruktiv og positiv udvikling og livskvalitet.

Den unge skal kunne udvikle sig i et miljø der funktionsmæssigt ligger sig så tæt op af at bo i egen og bolig, så den unge lærer at mestre en selvstændig tilværelse på sigt.

Vi samarbejder med

Mange års erfaring i feltet

Uddannede medarbejdere

Bedre resultater end forventet

Kontakt os her

Sådan hjælper vi