Særforanstaltning

Arbejder ud fra Low Arousal

Daglig dokumentation

Oplært i konflikthåndtering

Hvad kan Recovr tilbyde i forhold til en særforanstaltning?

Recovr kan tilbyde varetagelse af borgere som vil profitere af, og få et mere værdifuldt liv, ved at være anbragt i en særforanstaltning.

I Recovr har vi stor succes med etablering af særforanstaltninger for børn, og unge voksne i målgruppen.

Hvad er en særforanstaltning?

En særforanstaltning kan beskrives ved en særlig og ofte ressourcekrævende indsats til borgere, der udviser en så problemskabende adfærd, at de ikke kan rummes eller profitere af et ordinært tilbud.

En særforanstaltning bliver ikke etableret efter en særlig paragraf i serviceloven, og er ikke knyttet til en særlig boform. Når en særforanstaltning etableres, er vores mål at skabe de nødvendige rammer for at håndtere den problemskabende adfærd, så borgeren kan få et bedre og mere værdigt liv med en højere livskvalitet.

Problemskabende adfærd er en fælles betegnelse for henholdsvis udadreagerende, selvskadende og selvstimulerende adfærd.

Problemskabende adfærd er som oftest et relationelt fænomen. Det vil sige, at det opstår i samspillet imellem borgeren og dennes omgivelser og daglige miljø.

Hvordan foregår det i praksis?

Vores indsats over for borgeren der udviser problemskabende adfærd, er med fokus på at forholde os til både den enkelte borger og dennes omgivelser, samt samspillet imellem de to faktorer.

Som udgangspunkt kan de udløsende faktorer for den umiddelbare problemskabende adfærd være lettest at få øje på. Vi sætter ind på at finde ind til de reelle bagvedliggende årsager, som fx kan være en u opdaget somatisk lidelse, en fejldiagnosticering eller et fejlbedømt funktionsniveau.

Indsatsen indebærer derfor ofte en skærmning af borgeren med henblik på at stabilisere situationen, tilpasse de pædagogiske redskaber og evt. gøre en faglig udredning og behandling mulig. Ved en særforanstaltning er personalenormeringen derfor også 1:1 døgnet rundt.

Forudsætningen for en vellykket indsats, er at borgeren bliver inddraget i eget liv og beslutninger omkring dennes plan for fremtiden. Dette er en altafgørende faktor for en vellykket proces, og forebyggelse af problemskabende adfærd. Hvis en borger oplever ikke at have indflydelse på eget liv og hverdag, kan det skabe situationer hvor borgeren bliver bange, aggressiv, frustreret, stresset og føler sig umyndiggjort.

Derfor er det vigtigt for os, i vores arbejde, at skabe den gode relation og dialog både med borgeren og dennes familie og netværk hvis det er muligt. Pårørende til en borger i en særforanstaltning kan bidrage med relevant viden til indsatsen. Dette kan fx være særlig viden omkring vaner, kommunikationsformer og livshistorie. På denne måde er de med til at sikre borgerens retssikkerhed.

Hvorfor vælge os til en særforanstaltning?

Vores team sikrer, at indsatsen fra de tilknyttede faglige personer bliver koordineret, og samtidigt kan sikre at de faglige metoder og indsatsstrategier løbende bliver vurderet og tilpasset borgerens individuelle behov. Vores kerneopgave er at borgeren kommer ud på den anden side med en følelse af at være blevet hørt og respekteret.

Vores vigtigste opgave er, at borgeren vil komme til at føre et liv med mere værdi. Dette ved at få den rette hjælp fra os, og få værktøj til at kunne føre et liv i fremtiden med en højere livskvalitet og større grad af selvstændighed. Vi har haft stor succes med borgere placeret i særforanstaltninger her i Recovr.

Vi samarbejder med

Mange års erfaring i feltet

Uddannede medarbejdere

Bedre resultater end forventet

Kontakt os her

Sådan hjælper vi